Ruim anderhalf jaar geleden was ik aanwezig op de open dag bij het IJsselland Ziekenhuis omdat een aantal vrienden daar aanwezig waren als vrijwilligers bij de stand van Inloophuis De IJssel.

Tijdens een kop koffie kwam ter sprake dat het Inloophuis op zoek was naar een coördinator. Al pratende over de functie en het Inloophuis zei een vriend tegen mij; Anton, dat is wat voor jou!

Ik moest daar even over nadenken maar schreef de volgende dag een sollicitatie. Samengevat geeft de inhoud daarvan perfect mijn motivatie aan waarom ik dit werk ben gaan doen: ervaring in leidinggevende functies, waaronder ook met vrijwilligers, ervaring met coaching en begeleiding en ook met subsidie- en fondsenwerving. Ik krijg energie van organiseren, bouwen en verbinden en heb een sterk netwerk in Capelle a/d IJssel.

Maar vooral ook ben ik ‘ervaringsdeskundige’ als mantelzorger van mijn beide ouders die ik door kanker heb moeten verliezen. En daarmee realiseer je je hoe snel je in je directe omgeving met kanker te maken kunt krijgen en hoe groot die groep dus feitelijk is in je eigen leefomgeving.

In mijn zoektocht naar zingeving in mijn werk werd ik door mijn vriend feitelijk wakker geschud; hoe mooi is het om mijn ervaring en capaciteiten in te kunnen zetten voor het Inloophuis.

Dit is voor mij een manier om verder te helpen bouwen aan Inloophuis De IJssel zodat we nog meer verbinding vinden met de andere zorginstanties in Capelle en Krimpen. En zodat wij voor nog meer mensen het verschil kunnen maken in hun kwaliteit van leven als ze geraakt zijn door kanker. Graag tot ziens, Anton.