Na een zoektocht om mijn gevoelens een plek te geven en begonnen ben met zwemmen, kwam ik op aanraden van een andere deelnemer in de yoga groep terecht. Een warm bad waar ik mezelf kan zijn. En de ontspanning doet mij heel goed, even terug naar mezelf, geen verwachtingen.

Anne laat je de kracht in jezelf voelen.
Met voldoening ga ik naar huis. Ook het na bespreken ervaar ik als prettig.
Dank je wel!
Lida (geplaatst met toestemming)

…en nog een ervaring met stoelyoga

Mooie feedback van iemand die de stoelyoga lessen volgt bij Anne in het Inloophuis De IJssel Capelle:

De stoelyoga groep 🧘‍♀️  in het Inloophuis is een heel fijne groep om aan deel te nemen. Het is een groep waar je vooral alles in mag en niets moet. Wat is er belangrijker dan als je kanker hebt om je te ontspannen en te ventileren? Het bewustzijn van je lichaam is zo belangrijk. Elke spier ontspannen en tegelijkertijd je hoofd leegmaken daar is yoga voor bedoeld. Voor mijzelf was deze yoga mijn eerste ervaring, nou spijt heb ik daar niet van! Ik heb mij ondanks mijn ziekte met kanker echt leren ontspannen.

Natuurlijk is het ook erg belangrijk aan wie je je overgeeft. Anne, je hebt zoveel geduld met ons en je hoort ook veel nare gesprekken aan, maar altijd weer weet jij het door jouw lessen om te draaien in een fijn gevoel. Ik denk dat alle mensen uit onze groep dat met mij eens zullen zijn.
In een wereld met zoveel stress is het zo belangrijk om met je pijn en verdriet op een goede manier bezig te zijn.
De ervaring om op een matje te liggen geeft je niet alleen veel  ontspanning naar ook veel energie.

Ik ben dan ook van mening dat deze vorm van ontspanning mij zo goed helpt dat ik hierdoor beter met de kanker om kan gaan. Voel ik me bijvoorbeeld thuis gespannen, dan denk ik aan ‘de lessen van Anne’. Het besef dat je het nare om kan zetten in het fijne is erg fijn om te ervaren.

Ik hoop dan ook dat als er nog meer mensen zijn die kanker hebben, dat ze de weg naar ons Inloophuis kunnen en durven bezoeken. Want er is niets zo fijn om yoga met een docente te beleven die heel goed weet waar ze mee bezig is en ons ook de warmte geeft onder elkaar om elkaar te steunen met gesprekken en met de totale ontspanning van lichaam en geest.

Lieve Anne heel veel dank voor jouw lessen.

Noot: Anne van Leeuwen verzorgt stoelyoga lessen

Ervaringen tijdens de stoelyoga!