Mijn naam is Ariëtta, ik ben getrouwd en ik woon al meer dan 40 jaar in Capelle a/d IJssel. De helft van het jaar genieten wij van de rust en de mooie natuur in ons woonboerderijtje in de prachtige Achterhoek. Wij hebben 3 kinderen en 4 kleinkinderen.
Sinds een paar jaar ben ik met pensioen (jaren waarin wij mooie reizen hebben gemaakt) en ik ben inmiddels toe aan het ‘opnieuw de maatschappij instappen’ in de vorm van vrijwilligerswerk.
Een oproep in de krant om gastvrouw te worden bij het Inloophuis, sprak mij direct erg aan, mede omdat ik zelf zowel binnen mijn familie- als mijn vriendenkring te maken heb met de ziekte kanker en omdat ik tijdens 38 jaar docentschap in het hoger beroepsonderwijs bij de Faculteit Gezondheidszorg – waarvan ook 25 jaar als vertrouwenspersoon – gemerkt heb, dat mijn hart vooral ligt bij begeleidende taken d.w.z. coaching: ieder mens heeft een eigen boeiend verhaal en veelal een eigen ‘rugzakje met zorgen’. Heel belangrijk vind ik het om dan een luisterend oor te bieden, want dat is waar veel mensen, die met wezenlijke levensvragen te maken krijgen – zoals de gasten bij het Inloophuis – naar mijn idee behoefte aan hebben en waar ze steun bij vinden.
U bent van harte welkom bij het Inloophuis!