Heel toevallig liep ik in begin oktober 2018, na een bezoek aan de mondhygiënist (die zit tegenover het inloophuis) tegen het onlangs geopende inloophuis aan. Toen was het vier  jaar geleden had ik de diagnose kanker gekregen, een agressieve en zeldzame vorm die ik tegen alle verwachting in overleefd heb. Ik ga hier nu niet verder over uitweiden maar wie geïnteresseerd is kan mijn verhaal lezen door op onderstaande link te klikken. Dit verhaal heb ik in samenwerking met de zeer actieve patiëntenvereniging voor deze vorm van kanker geschreven. Het is een hoopvol ervaringsverhaal:
https://www.net-kanker.nl/verhalen/Ervaringsverhaal_NEC_Mieke_van_Atten.html

Ik was blij verrast om het bord van het inloophuis te zien en zonder aarzelen ben ik daar naar binnen gestapt. Wat was het welkom hartelijk en ondanks dat mijn gestelde diagnose al vier jaar geleden was voelde het goed om nog een keer alles van mij af te praten. Je leven is vaak blijvend veranderd na de diagnose kanker en dat geldt zeker als je een urinestoma hebt gekregen.

Bij een tweede bezoek, in een gezellige en ontspannen sfeer, gaf ik aan dat ik heel graag vrijwilligerswerk wilde doen met name voor deze doelgroep. Kanker had mijn wereld behoorlijk op zijn kop gezet en ik had veel steun ondervonden aan lotgenotencontact via https://www.kanker.nl/ maar een inloophuis had ik echt gemist (was er toen nog niet in Capelle). Na wat gesprekken ben ik toen in de PR-werkgroep terecht gekomen waar ik het grootste deel van Social Media (Facebook en Instagram) voor mijn rekening neem. Ik doe dit met heel veel plezier en hoop nog heel lang deel uit te maken van dit fijne team medewerkers van het inloophuis. Groet, Mieke.