Ik heb sinds ik getrouwd ben (50 jr geleden) vrijwilligerswerk gedaan. Voor allerlei instanties. Mijn laatste vrijwilligerswerk was als gastvrouw in het IJsselland Ziekenhuis, dat heb ik 10 jaar gedaan. Omdat mijn man toen met pensioen ging, zijn we meer gaan reizen en zo zijn we in Spanje terecht gekomen en hebben daar 5 jaar geleden een huis gekocht.
Zo zijn wij nu 20 weken per jaar in ons huis in Spanje. Wat dus betekent dat vrijwilligerswerk doen lastig is. Vrijwilligerswerk is niet vrijwillig.
Mensen rekenen op ons. Op een dag in Spanje kwam er een oproep in het AD waarin vrijwilligers werden gevraagd voor het Inloophuis. Ik had daar wel oren naar. Ook omdat in mijn familie en vriendenkring deze ziekte ook regelmatig langs is gekomen. Ik heb een mail gestuurd waarin ik vertelde dat ik er 20 weken per jaar niet ben en of het dan toch mogelijk was om vrijwilliger te worden. Dat bleek geen probleem! En zo ben ik op donderdagochtend samen met Tineke Trapman begonnen. Voor mij is het plezierig en zinvol “werk”. Al mag het wel wat drukker worden.
Groet, Wil Vuijk